Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος με έναν φιλόδοξο και ρεαλιστικό τρόπο υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Τόνισε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να οδηγήσει σε μία έκαβση που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές, ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι η συζήτηση για το χρέος είναι δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας για αυτό και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάστασή του.

O κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναχτίσει την οικονομία και να επιστρέψουν στη χώρα επενδύσεις.

Πρόσθεσε πάντως ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά και ότι «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος». «Και πιστεύω υπάρχει θέληση», πρόσθεσε.

«Μετά τον Ιούλιο υπάρχει εμπιστοσύνη και θετικό μομέντουμ. Αυτό θέλουμε να διατηρηθεί». Συμπλήρωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα και δύσκολες συζητήσεις. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις έως το τέλος του έτους».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε επίσης:

Το χιούμορ του Μοσκοβισί για την γραβάτα του Χουλιαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Τελειώνετε με τα προαπαιτούμενα αν θέλετε τα 2 δισ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ