Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις  σε δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι χρειάζεται εντατική δουλειά, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να ανακάμψει η οικονομία.

«Συζητήσαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα πρέπει να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως, ώστε επιτέλους να εκσυγχρονιστεί το ελληνικό κράτος και η οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών είναι σε σωστή πορεία και πως θα ενταθεί για την επίτευξη των κοινών στόχων της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας.

Για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, όπως τόνισε, χρειάζονται τρία στοιχεία και αυτά είναι «πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική δυνατότητα και ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν και τρίτον οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους».

Κατά τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στην Ελλάδα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών στις προσπάθειες που γίνονται για μεταρρυθμίσεις και σε αυτό το πλαίσιο θα προσφέρει στοχευμένη τεχνική βοήθεια σε πεδία όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφθορά, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος πρόνοιας, η δημιουργία ενός πιο φιλικού για τις επιχειρήσεις κλίματος και η βέλτιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα η συνάντηση Τσίπρα – Ντομπρόβσκις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ