Αναβρασμός και στον ΣΥΡΙΖΑ από τις “πενταροδεκάρες” του Φίλη

Πυρ ομαδόν εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις «πενταροδεκάρες» του ΦΠΑ, και αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, τα βέλη είναι και εξ οικείων.

Οι γονείς καλούν τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του, τις οποίες χαρακτηρίζουν μεγάλη προσβολή, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται δυσαρεστημένο με το «αυτογκόλ» του Νίκου Φίλη, την ώρα που η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δίνει μάχη με τους πιστωτές. Το θέμα αναμένεται να θέσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα. 

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση θύμισε την προ μερικών μηνών φράση για τα «μακαρόνια», όταν από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φίλης, αναφερόμενος πάλι στον ΦΠΑ, αναρωτήθηκε «πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε το 10% στις δαπάνες του».

Οι γονείς σε μαζική συγκέντρωση που είχαν χθες στη Λεόντειο Πατησίων αναφέρθηκαν ακόμα μια φορά στις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και απαίτησαν την κατάργηση με νόμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μία μέρα μετά τη «βόμβα», και παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για κατάργηση του ΦΠΑ 23%, το υπουργείο χαρακτήρισε «σολομώντεια λύση» τον κλιμακωτό ΦΠΑ, ενώ ο κ. Φίλης δήλωσε: «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής», προκαλώντας οργή στους γονείς, που επισημαίνουν ότι πληρώνουν κανονικά ως φορολογούμενοι το δημόσιο σχολείο, το οποίο μάλιστα υπολείπεται σε υποδομές.

Ο υπουργός Παιδείας προχώρησε όμως και σε άλλο ατόπημα, χαρακτηρίζοντας «συμβολικό» τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια. «Το 6% είναι μια συμβολική φορολόγηση», είπε χαρακτηριστικά, περιφρονώντας προφανώς το γεγονός ότι αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε ένα αξιοσέβαστο ποσό που θα κληθούν να απορροφήσουν οι επιχειρήσεις ή να το μετακυλήσουν στους γονείς.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Δυσαρέσκεια του Τσίπρα για τις δηλώσεις του Φίλη

Ποτάμι: Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τιμωρητική προς τους γονείς

Επίθεση του Μεϊμαράκη στον Φίλη μέσω Twitter

Φίλης: Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ