Οι αποκαλύψεις για το θρίλερ των διαπραγματεύσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Το παρασκήνιο της επτάμηνης διαπραγμάτευσης των ευρωπαϊκών θεσμών με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα περιγράφει το γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ του ARTE.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει απέρριψε τη δική του πρόταση, και οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» ενώ ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα», λέει ο  Γιούνκερ χαμογελώντας. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική και ότι την σχεδίαζαν μέρα με τη μέρα.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι ήθελαν να εξαντλήσουν το χρόνο, θεωρώντας ότι το Grexit θα μας τρομάξει και θα υποχωρήσουμε και πρόσθεσε ότι  Βαρουφάκης δεν ερχόταν για να διαπραγματευτεί. Επίσης ο κ. Μοσκοβισί κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ότι δεν άφηνε τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί καθώς τον παρότρυνε να μην υποχωρήσει σε πολλές από τις προτάσεις που έκαναν στον Έλληνα Πρωθυπουργό οι Ευρωπαίοι.

Τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε τη θέση του ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα ήταν να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει μετά από ένα χρονικό διάστημα.  

 

Δείτε το βίντεο από το Mega

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ