Έπιασε δουλειά το “κουαρτέτο” – Συναντήσεις με υπουργούς

Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες οι απεσταλμένοι των θεσμών οι οποίοι αντί να δουν μια ικανοποιητική πρόοδο που θα άνοιγε το δρόμο για την καταβολή των 2 δισ. ευρώ στη χώρα μας έχουν αντιθέτως διαπιστώσει καθυστερήσεις και νέες «τρύπες» στην εκτέλεση των προαπαιτουμένων.

Παράλληλα, το 70% των προαπαιτουμένων δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί και η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη. Σήμερα μάλιστα από τις 9 το πρωί οι θεσμοί θα έχουν και την πρώτη συνάντηση  με τους κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, στο γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όσο θα παραμείνει στη χώρα το “κουαρτέτο”

– θα ετοιμάσει τον οδικό χάρτη των προαπαιτουμένων που θα πρέπει να «τρέξει» η κυβέρνηση έως την επόμενη εβδομάδα, ώστε να εγκριθεί η καταβολή της υποδόσης των 2 δισ. στο τέλος Οκτωβρίου

– θα αποφανθεί για τα δημοσιονομικά αντίμετρα που θέλει να προτείνει η κυβέρνηση, για να μην αντικατασταθούν βασικά μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο

– ακόμα και για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση όμως, παρά τις αποφάσεις του ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό, δεν φαίνεται πως έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και αν αλλάξουν τελικά οι συντελεστές ΦΠΑ, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα της τάξεως των 100 ή 150 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

“Πυρετός” συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

Μπράιτχαρτ: Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν την πορεία των μέτρων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ