Κάθε μέρα… αγκαλιά με την Εφορία

Σήμερα πέφτει ο πέλεκυς των αυξημένων επιτοκίων στις εκατό δόσεις. Αύριο η έλευση της τρόικας σημαίνει την αντίστροφη μέτρηση για το ξεκαθάρισμα των φορολογικών ισοδυνάμων, Τετάρτη-Πέμπτη αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και έως την Παρασκευή κλειδώνουν οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και το επίδομα θέρμανσης.

Η εβδομάδα… των φόρων έχει ως εξής:

Δευτέρα 19/10

Όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους άνω των 5.000 ευρώ θα διαπιστώσουν από σήμερα ότι αυξήθηκε το επιτόκιο της ρύθμισης από 3% σε 5%. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται και οι δόσεις εξόφλησης του χρέους τους.

Τρίτη 20/10

Έρχεται η τρόικα για να ξεκινήσουν μεταξύ άλλων οι διαπραγματεύσεις για τα ισοδύναμα και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, τον φόρο στα ενοίκια, τα τέλη κυκλοφορίας.

Τετάρτη-Πέμπτη 21-22/10

Αναρτώνται στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις με την πρώτη ως το τέλος Οκτωβρίου. Στόχος η είσπραξη 2,65 δισεκ. ευρώ.

Παρασκευή 23/10

Θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί και οι αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί στο μισό, φέτος, η ετήσια δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης και συγκεκριμένα στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε επίσης:

Παρακράτηση εισφορών από τον τζίρο στους ελεύθερους επαγγελματίες

“Μαγειρεύουν” νέα εισφορά-σοκ

“Xαράτσι” 100 ευρώ το μήνα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ