Υπονοούμενα για αύξηση Τελών Κυκλοφορίας στα ΙΧ με κινητήρες 1.800 κυβικών

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Μικρές αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2015 και ριζική αλλαγή το 2016 προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές αφήνοντας ωστόσο υπονοούμενα για τα ΙΧ με κινητήρες από 1.786 έως και 1.928 κ.εκ.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο χθες στο Star αλλά και σήμερα στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει διάφορες λύσεις αλλά ακόμη δεν μπορεί να πει τίποτα καθώς εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία. Η εμπλοκή και άλλων Υπουργείων σύμφωνα με στελέχη της αγοράς έχει να κάνει με το «Τέλος Δακτυλίου» που εμπλέκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος!

Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε με έμφαση πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει λύσεις ώστε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα ακριβά αυτοκίνητα και να μειωθεί στα φθηνά. «Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν λίγα κυβικά και είναι πάρα πολύ ακριβά, αλλά το κριτήριο δεν είναι μόνο τα κυβικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε ποια είναι τα ακριβά αυτοκίνητα ούτε ποια είναι τα φθηνά μέχρι τη στιγμή που άφησε να εννοηθεί πως στο στόχαστρο έχουν εισέλθει και τα οχήματα με κινητήρες 1.800 κ.εκ. των οποίων τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας είναι χαμηλότερα κατά 360 ευρώ από εκείνα των δίλιτρων οχημάτων!

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

O Νέος Κώδικας Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια

Ο Αλεξιάδης για τα τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ