Πενταπλή… βόμβα που απειλεί μεσαία και χαμηλά εισοδήματα

Πενταπλή βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια της οικονομίας, αλλά και κατά του κοινωνικού ιστού που έχει ήδη διαταραχθεί, συνιστούν οι βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα 48 προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Η φοροκαταιγίδα αναμένεται να πλήξει περισσότερο τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, τα οποία καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και το οποίο αποδεικνύεται πολύ σκληρότερο από τα δύο προηγούμενα τα οποία υποσχόταν ότι θα έσκιζε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προκύπτουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω πέντε κύριες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους:

1. Από την κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ,

2. Από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια και την για πρώτη φορά φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να φορολογηθούν, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης-1-2015, για ποσά τα οποία δεν έχουν λάβει και τα οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εισπράξουν και μελλοντικά.

3. Από την εκχώρηση των στεγαστικών δανείων σε ξένα funds

4. Από την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες τουλάχιστον κατά 10% μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.

5. Από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά στο 23%, από την οποία πλήττεται ο τουρισμός που αποτελεί το βασικό όχημα της ελληνικής οικονομίας για την ανάπτυξη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπουλος: Θα έχουμε μειώσεις στις συντάξεις και κάτω από τα 1000 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Απότομη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου

Αλαλούμ και ευτράπελα με τον ΦΠΑ στα νησιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ