2.000 προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ έως τον Δεκέμβριο

Προβάδισμα στους επιτυχόντες – μη διοριστέους του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και 17 χρόνια.

Την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου, που είναι υποστελεχωμένες, με 2.000 μόνιμους υπαλλήλους δρομολογούν έως το τέλος του έτους το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ανεξάρτητη Αρχή θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009, προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη διαθέσιμοι και σε ποιες ειδικότητες. Ακολούθως, θα καταρτιστούν μια λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και ένας πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ηλεκτρονικά) επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους, προκειμένου να διοριστούν άμεσα.

Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 104.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Δώδεκα προγράμματα με στόχο την απορρόφηση 104.000 ωφελουμένων έως το τέλος του 2016 ρίχνει στη μάχη κατά της ανεργίας το υπουργείο Εργασίας.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα «τρέξουν» επιδοτούμενες δράσεις για 104.000 ανέργους, ενώ την αρχή θα κάνει το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών.

Επιπλέον 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν μέσω του ΟΑΕΔ, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου και θα έχουν διάρκεια 8 έως 12 μήνες.

 

ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ

«Αυτονομία» προσλήψεων για ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ με κέρδη 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

71 θέσεις για τεχνίτες σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ

ΑΤΤΙΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

142 εποχικοί για έξι μήνες στα Ταχυδρομεία

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αιτήσεις για 354 συμβάσεις σε δήμους

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

5.000 δημόσιοι υπάλληλοι με μισθό…γενικού γραμματέα

Προσλήψεις- 2.672 μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ