Κερέ-ΕΚΤ: Η Αθήνα να εφαρμόσει με “δύναμη” τα συμφωνηθέντα

Αυτό που προέχει είναι η νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με «δύναμη» δηλώνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση της οικονομίας.

Σε συνέντευξη στη γαλλόφωνη λιβανέζικη εφημερίδα L’Orient-Le Jour ο στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι σημειώνει πως στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων «υπήρξε μια αυθεντική συμφωνία μέσα στο Eurogroup πως η Ελλάδα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες του παιχνιδιού που έχει η Οικονομική και Νομισματική Ένωση».

Πάντως Μπενουά Κερέ παραδέχτηκε ότι η ελληνική κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη απλοποίησης της διοίκησης στην ευρωζώνη.

Προσέθεσε πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν αλλαγές στη διοίκηση της νομισματικής ένωσης, «στο πνεύμα» της Έκθεσης των Πέντε Προέδρων, η οποία περιλαμβάνει συστάσεις για τη δημιουργία ενός εγγυητικού ταμείου για τις ευρω-καταθέσεις αλλά και για τη δημοσιονομική σύγκλιση των 19 κρατών μελών του κοινού νομίσματος.

Επεσήμανε πως στο επίκεντρο των διαφορών μεταξύ Αθήνας και εταίρων βρισκόταν η κόντρα ανάμεσα στις λαϊκές εντολές που είχαν η ελληνική κυβέρνηση από τη μια πλευρά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από την άλλη, με δεδομένο ότι και αυτές «πρέπει να είναι υπόλογες στους πολίτες τους για τη μοίρα των δανείων» που έχουν δώσει στη χώρα μας.

Δείτε επίσης

Ντάισελμπλουμ: ‘Eως την 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων

Κερέ: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ