Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Την αισιοδοξία του ότι αυτή τη φορά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα γίνει γρήγορα, εξέφρασε από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, εκτίμησε πως αυτή τη φορά η ελληνική πλευρά έχει «ισχυρό κίνητρο» να προχωρήσει γρήγορα, καθώς θα ακολουθήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Όλως περιέργως, μετά από τη σύναψη της συμφωνίας, υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή των δεσμεύσεων. Οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις πέρασαν από την ελληνική Βουλή πολύ γρήγορα, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε στην προσήλωση της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

Επιπλέον, ο Γ. Ντάισελμπλουμ συμπλήρωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει μόνο εφόσον έχουν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, και συγκριμένα, όπως είπε, «για προφανείς λόγους», ότι αφορά τη διακυβέρνηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Τσακαλώτος στο Eurogroup

Αυτό είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Ντάισελμπλουμ: ‘Eως την 15 Οκτωβρίου να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ