Οι δέκα αλλαγές στο φορολογικό

Αύξηση των φόρων, μειώσεις στις συντάξεις και κατασχέσεις εξπρές σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει πιάσει ήδη δουλειά για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων του τρίτου μνημονίου.

Η αρχή θα γίνει με την κατάργηση του ΦΠΑ σε επτά νησιά του Αιγαίου, και ακολουθούν οι αλλαγές για την ρύθμιση των 100 δόσεων, όπου θα αυξηθούν τα επιτόκια και θα μειωθούν οι δόσεις. Επίσης ανοιχτό παραμένει πάντα το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίσης μέσα στον Οκτώβριο θα εφαρμοστεί η κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ακόμα θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και θα μειωθεί κατά 50% το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης. Ωστόσο η αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών στο 20% από 13% θα ισχύσει πιθανότατα για τα εισοδήματα του 2016.

Πιο αυστηρές γίνονται οι διαδικασίες κατασχέσεων για τους οφειλέτες: Αυτομάτως σε καταθέσεις για όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ και από τα χαμηλότερα επίπεδα των 1.250 ευρώ για μισθούς-συντάξεις. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το περιουσιολόγιο και το νόμο για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται εντός ή εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα φέρει συγκεκριμένη διάταξη η οποία θα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε όσους φοροδιαφεύγουν, ενώ στο στόχαστρο των δανειστών έχουν μπει 3.500 υποθέσεις.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται διαπραγματευτεί σκληρά με το «κουαρτέτο» με στόχο να πάνε πιο πίσω οι ανατροπές στις φορολογικές κλίμακες, η αύξηση του φόρου εισοδήματος από ενοίκια, πιθανώς θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016, αφού στο μνημόνιο δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: Real.gr

 

Δείτε επίσης

Η ΓΣΕΕ ζητά παράταση ενός έτους στη συλλογική σύμβαση εργασίας

Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις και το ακατάσχετο

Στα σκαριά οι αλλαγές στη φορολογία μέχρι τα τέλη του 2015

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ