“Χρυσή τομή” στο οικονομικό επιτελείο

Επώδυνος τοκετός με πολλά απρόοπτα ήταν ο σχηματισμός του οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης η οποία θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τους δανειστές τις επόμενες μέρες.

Μέχρι και το μεσημέρι χθες πληροφορίες ήθελαν το στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Νίκο Παππά να διεκδικεί το ρόλο του αντιπροέδρου και έχοντα την γενική εποπτεία της οικονομικής πολιτικής που είχε στην προηγούμενη Κυβέρνησης ο κ Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος προορίζονταν μέχρι τότε για πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Δραγασάκης αντέδρασε έντονα στην επιλογή αυτή και διεκδίκησε και πάλι το ρόλο αρνούμενος να πάει για πρόεδρος της Βουλής θεωρώντας την τιμητική αυτή θέση ως υποβάθμιση.

Το δεύτερο πρόβλημα που είχε ο Πρωθυπουργός ήταν η στελέχωση του υπουργείου οικονομικών. Όχι τόσο επειδή ο νέος υπουργός θα καλούνταν να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο αλλά περισσότερο για τα πρόσωπα που επέλεξε να το στελεχώσουν. Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είχε επιλεχθεί από την αρχή ως ο καταλληλότερος για την θέση του υπουργού Οικονομικών αρχικά αρνήθηκε. 

 

Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης

«Καταιγίδα» μέτρων σε συντάξεις και εργασιακά

Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και ποιοι εξαιρούνται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ