Υψηλότερος ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης από τις τιμές πώλησης των ΙΧ

Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους περίπου 70.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 2.500 κ.εκ. και άνω για να καταβάλουν τον αυξημένο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για τα οχήματά τους.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται για το οικονομικό έτος 2015 που αφορά στη χρήση του 2014.

Οπότε αν κάποιος έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του τον Δεκέμβριο του 2014 θα καταβάλει κανονικά ολόκληρο το ποσό του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που του αναλογεί ασχέτως αν έχει κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας εδώ και 10 μήνες!

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 20 εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια θα εισπραχθούν το 2016 καθώς θα αφορούν τη χρήση του 2015.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης επιβάλλεται σε ποσοστό 5% του τεκμηρίου διαβίωσης σε αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. έως 2.500 κ.εκ., ενώ στα αυτοκίνητα με πάνω κινητήρες από 2.501 κ.εκ. και άνω επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα (10%) τοις εκατό ο οποίος σύμφωνα με τη νέα πρόταση θα ανέλθει στο 13%.

Στα αυτοκίνητα 10ετίας και άνω δεν επιβάλλεται Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης.

 

Φόρος πιο ακριβός από την αξία του ΙΧ!

Ένα από τα παράδοξα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχετικά με το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης έχει να κάνει με το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις το ύψος του συγκεκριμένου Φόρου είναι ακριβότερο από την αξία πώλησης του οχήματος.

Ειδικότερα οι τιμές διάθεσης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με κινητήρες μεγάλου κυβισμού επιβεβαιώνουν τα παραπάνω καθώς ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης είναι υψηλότερος από τα χρήματα που πωλούνται τα οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Σοφών: Ντρίμπλα στο ΣτΕ για τις συντάξεις

Δυο σενάρια για το ΦΠΑ στα νησιά

Η εφορία στέλνει 500.000 νέα εκκαθαριστικά

ΚΤΕΟ: Τελευταία ευκαιρία για 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ