Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές εκλογές είναι κρίσιμες

Οι ελληνικές εκλογές είναι κρίσιμες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Εurogroup.

Για την Ελλάδα, ενημερωθήκαμε για τις τελευταίες εξελίξεις από τον ΥΠΟΙΚ της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η προεργασία και η υλοποίηση του προγράμματος, τουλάχιστον στα ζητήματα που δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σε αυτή τη φάση, μπορούμε μόνο να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία και να περιμένουμε ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος. Είναι κρίσιμες οι εκλογές, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα η αναδιάρθρωση χρέους, θα συζητηθεί κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο. Υπογράμμισε δε ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει και στην ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Δεν θα υπάρξει σημαντική πολιτική διαπραγμάτευση στο πρόγραμμα ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις για τα θέματα που είναι ακόμα ανοικτά, όπως τα εργασιακά. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την Ελλάδα. Είναι κάτι που θα συζητήσουν οι θεσμοί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει», σημείωσε.

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε «Ξέρουμε ότι έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των τραπεζών. Είναι επείγουσα ανάγκη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου».

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ