Βαρουφάκης: Θα είμαι επάνω στο σκάφος εάν…

Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει επισημάνει το ενδιαφέρον του για μια πολιτική επιστροφή του μόνο στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση του ζητήσει να διαχειριστεί το «πικρό φάρμακο» και όχι το «δηλητήριο» ανέφερε στο Bloomberg.

«Αν υπάρξει μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για χορήγηση “πικρού φαρμάκου” και όχι “δηλητηρίου”, τότε θα είμαι επάνω στο σκάφος» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα επιμείνει πως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων «είναι πολύ σκληρό».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε επίσης με έμφαση πως τα πολιτικά κόμματα κρύβουν την αντίθεσή τους με το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακούσεις τι λένε μεταξύ τους. Όλοι τους διαφωνούν με το πρόγραμμα, αλλά θα το ψηφίσουν λόγω του εκβιασμού. Το επιχείρημα είναι πως αυτό είναι ένα τρομερό πρόγραμμα, δεν θα λειτουργήσει, αλλά αν δεν προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε, θα μας πετάξουν έξω από τη ζώνη του ευρώ. Δηλαδή; ‘Ετσι έχει εξελιχθεί η Ευρώπη; Αυτό είναι παραλογισμός» ανέφερε ο Γιάνης Βαουφάκης στο Bloomberg.

 

Πηγή:enikonomia.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ