Ντάισελμπλουμ: Τα μέτρα δεν είναι “δρακόντεια”

Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους προς την Ελλάδα, κάτι για το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η απελθούσα κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο CNBC, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη χάθηκε εντελώς. Ως εκ τούτου αυτό που θέλουμε τώρα είναι μία σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις με σοβαρότητα και θα επιτύχει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, κάτι που θεωρώ ότι είναι το βασικό σημείο… Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των παραγωγών, των επενδυτών, αυτό είναι το κλειδί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μία «βασική φιγούρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC στη διαδικασία για να κλείσει, τελικά, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, δεν φοβάται να «μασήσει τα λόγια του» και δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «να απορρίψει όλα τα θεμελιώδη δεδομένα της Ευρωζώνης. Αυτό δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό». Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ