Τα 11 φορολογικά μέτρα που θα αλλάξουν τη ζωή μας

Μέσα στο … τσουνάμι των μέτρων που θα έρθουν μέχρι και τα ο τέλος του χρόνου στο πλαίσιο της εφαρμογής των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου υπάρχουν 10 +1 μέτρα που θα έρθουν για να αλλάξουν την φορολογική καθημερινότητα της πλειοψηφίας όσων έχουν την χαρά να συναλλάσσονται φορολογικά με το ελληνικό δημόσιο.

1. Το πρώτο μέτρο που αφορά όλους είναι η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών η οποία θα πρέπει να παρουσιαστεί κατά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ανεξάρτητα αν αυτή θα γίνει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς και άδικη φορολογία το ΥΠΟΙΚ εξετάζει ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και επανεξέταση του αφορολόγητου ορίου Το μέτρο αφορά τα 5,85 εκ πολίτες που κάνουν κάθε χρόνο φορολογικές δηλώσεις.

2. Σε συνέχεια της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης έρχεται και η ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην φορολογική κλίμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή φορολογικής κλίμακα η ενσωμάτωση θα φέρει επιβαρύνσεις σε ότι αποφορά το φόρο που τελικά αποδίδεται από τους δικαιούχους μέχρι και 10%. Το μέτρο αφορά περίπου 3,5 εκ μισθωτούς. Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ