Ντάισελμπλουμ: Οι εκλογές δεν θα καθυστερήσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν πρόκειται να καθυστερήσει η διαδικασία κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών λόγω των εκλογών είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δήλωσε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες εντοπίζονται από την ΕΚΤ και εκτίμησε πως η διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να καθυστερήσει λόγω των εκλογών στην Ελλάδα.

«Αμέσως μετά θα γνωρίζουμε πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους», σημείωσε.

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως οι εκταμιεύσεις συνδέονται με την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην οικονομική στήριξη των εταίρων εάν τηρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές», είπε.

Ωστόσο, ενώ τα λεφτά για τις “τρύπες” στις τράπεζες μοιάζει να έχουν προτεραιότητα, όπως προκύπτει από ενημερωτικό έγγραφο ενόψει του άτυπου Eurogroup που συνεδριάζει στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, καταγράφεται ανησυχία για τις εκλογές και για τις πιθανές καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν για να έρθουν οι υποδόσεις των 3 δισ. ευρώ, παραθέτοντας, ωστόσο, στα  θετικά στοιχεία της κατάστασης την ισχυρή κοινοβουλευτική στήριξη των 222 ψήφων στο 3ο μνημόνιο.

 

Δείτε επίσης

Liberation: ‘Οταν ο Βαρουφάκης πήγε να πιαστεί στα χέρια με τον Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Να συνεχίσει την προετοιμασία η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ