Αλεξιάδης: “Παγώνει” για δυο μήνες ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να δοθεί παράταση δυο μηνών», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπουργός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό» είπε μιλώντας στο “Βήμα FM” «για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση».

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε:

«Για το 2016 έχουμε δεσμευτεί σε δυο πράγματα: Το ένα είναι το ύψος του φόρου: 2,65 δις ευρώ. Το δεύτερο είναι να συσχετιστούν οι αντικειμενικές τιμές με τις τιμές της αγοράς. Δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα άλλο. Άρα, μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν φόρο στην περιουσία, ο οποίος μπορεί να είναι δίκαιος και αναλογικός. Για όσους θέλουν να μαγειρέψουν, για όσους δεν θέλουν, με γεια τους και χαρά τους».

Για τους φοροελέγχους δήλωσε:

«Όλοι αυτοί, οι οποίοι επέλεξαν να επιδείξουν έναν ιδιότυπο τσαμπουκά και μια, υποτίθεται, επαναστατικότητα και να φερθούν σε δυο, τρεις ελεγκτές και έναν αστυνομικό που ήταν μαζί με μια λογική, η οποία θυμίζει ακραίες πολιτικές απόψεις φασιστικού περιεχομένου, διότι αυτό είναι, ότι όλοι είναι ίδιοι και δείχνει ότι αντιστέκομαι και μέσα από την κουκούλα χτυπάω, βρίζω, προπηλακίζω, να ξέρουν ότι έχουν εξασφαλίσει τις καλύτερες σχέσεις με την Εφορία. Υπάρχει ήδη ειδικό λογισμικό στο ΥΠΟΙΚ όπου καταγράφουμε αυτές τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, τους λογιστές, όποιους είναι εμπλεκόμενοι. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι εμπλεκόμενοι, μην κατηγορήσουμε κατηγορίες και καταστάσεις, άλλα όσους εμπλέκονται σε γεγονότα, αυτοί στοχοποιούνται πλέον ελεγκτικά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν χωρίς έλεγχο. Αποδείξαμε ότι μπήκαμε σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε ημικρατικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να μας εμποδίσει ο τσαμπουκάς οποιουδήποτε να υποστεί τον έλεγχο και όποιος το έκανε, ξεκίνησε τις καλύτερες σχέσεις με την Εφορία».

Δείτε επίσης

Παρέμβαση Κομισιόν για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΥΠΟΙΚ: Προς αναβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ