Η συμφωνία “φουσκώνει” το χρηματιστήριο

Σε ανοδική τροχιά κινείται το χρηματιστήριο στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας Αθήνας – δανειστών για το νέο «πακέτο βοήθειας». Ωστόσο, οι τριγμοί στην Κίνα επηρεάζουν αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επισκιάζοντας το ελληνικό deal.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 700 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 702,50 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,78%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,88 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,68%.

Η ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας δεν έχει προκαλέσει σχεδόν καμιά θετική επίπτωση στις διεθνείς αγορές.

Η Κίνα προέβη σε υποτίμηση του νομίσματος της έναντι του δολαρίου κατά 1,9% περίπου, η οποία είναι η μεγαλύτερη από το 1994. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των εξαγωγών και στη στήριξη της οικονομίας.

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση για τις βασικότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε με απώλειες 0,41% στις 6.708,80 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να υποχωρεί στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,49% στις 11.548,00 μονάδες.

Απώλειες κατέγραφε το χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 στην έναρξη της συνεδρίασης να υποχωρεί κατά 0,22% στις 5.184,21 μονάδες.

 

Δείτε επίσης

Τριγμοί από την Κίνα επισκιάζουν το ελληνικό deal

Σήμερα κατατίθεται η συμφωνία στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ