Αποχωρεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου – Τι δήλωσε στο Reuters

Αποχωρεί από την ΕΛΣΤΑΤ ο Αντρέας Γεωργίου, η θητεία του οποίου λήγει σήμερα Κυριακή, με το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για εξέλιξη που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης.

“Έχω ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών για την απόφασή μου να μην αποδεχθώ την παράταση της θητείας μου, που λήγει σήμερα” δήλωσε ο κ. Γεωργίου στο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Γεωργίου θα μπορούσε να παραμείνει μέχρι να διοριστεί ο αντικαταστάτης τους, αλλά είπε ότι δεν ήταν ενδιαφέρεται για την ανανέωση της θητείας του και ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του να αποχωρήσει.

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε επίσης ότι εκείνος και η ομάδα του εργάστηκαν για να κάνουν την στατιστική υπηρεσία ανεξάρτητη,  αμερόληπτη, αντικειμενική και διαφανής, παρά την ύπαρξη σειράς από «ανυπόστατες και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες». 

Ο Γεωργίου είναι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από το 2010, όταν ορίστηκε από την τότε κυβέρνηση. 

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη της θέσης του προέδρου της ΕΛ. ΣΤΑΤ. έγινε με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της, με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων των μελών της.

 

Διαβάστε επίσης

Παρελθόν ο Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ – Βγήκε προκήρυξη για τη θέση του προέδρου

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ