“Μεγάλος αδελφός” για τους φοροφυγάδες – Αλλάζει το πλαίσιο ελέγχου – ΒΙΝΤΕΟ

Αλλάζει όλο το πλαίσιο του ελέγχου της μεγάλης φοροδιαφυγής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν να τεθεί ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με το MEGA, το πρώτο στάδιο προβλέπει εισαγγελική παραγγελία ή εντολή ελέγχου.

Στο δευτερο στάδιο πιστοποιημένοι ελεγκτές –πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 100 στο κέντρο ελέγχου φορολογούμενων μεγάλου πλούτου- θα έχουν απευθείας online πρόσβαση στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχόμενων.

Δεν θα βλέπουν μάλιστα μόνο τα υπόλοιπα των καταθέσεων αλλά και τις κινήσεις των λογαριασμών σε βάθος 10ετίας. Σύμφωνα με το MEGA, τεχνικά αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και αύριο.

Στο τρίτο στάδιο αφού γίνουν οι διασταυρώσεις ο ελεγκτής θα στέλνει ειδοποιητήριο έγγραφο στον οικονομικό εισαγγελέα και στο τέταρτο στάδιο θα διατάζει τη δέσμευση όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών  στοιχείων των ελεγχόμενων προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι από την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Αυτή τη στιγμή η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 1.370.000 ΑΦΜ σε 68 CD, με φορολογούμενους που έχουν κινήσεις λογαριασμών πάνω 300.000 ευρώ σε μια χρήση ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ