Εξετάζονται μέτρα για την εξομάλυνση των εισαγωγών

Τη μεταφορά των αποφάσεων για έγκριση των εισαγωγών, στις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι εισαγωγές πρώτων υλών και αγαθών, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

«Αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού. Παράλληλα θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος».

Η αποκέντρωση των αποφάσεων αποτελεί βασικό αίτημα των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς η διαδικασία έγκρισης των συναλλαγών από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου, σύμφωνα με τους ίδιους είναι χρονοβόρα. Οι επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές θα συζητηθούν αύριο σε συνάντηση εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ