Σέλινγκ: Από την αρχή ήμουν εναντίον του Grexit

«Από την αρχή ήμουν εναντίον ενός Grexit και το θεωρώ ως τη χείριστη επιλογή όλων των λύσεων. Γι’ αυτό κατέβαλα προσπάθειες ώστε να βρεθεί συμφωνία» ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Στη συνέντευξή του ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ ανέφερε ότι η ιδέα ενός Grexit — και ειδικότερα ενός “προσωρινού”, όπως προτάθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών – τέθηκε από διάφορους ομολόγους του, αλλά κατά την άποψή του μια τέτοια επιλογή θα έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση μόνον σε ακραία περίπτωση ανάγκης και εάν δεν επιτυγχάνετο τελικά συμφωνία, και πως ο καλύτερος δρόμος θα ήταν η από κοινού με την Ελλάδα επίτευξη λύσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων προς το παρόν και η “μπάλα” βρίσκεται στο μέρος της Ελλάδας, όπου η κυβέρνηση χρειάζεται για τη συμφωνία μια πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή, η οποία, όπως σημείωσε, εάν επιτευχθεί θα αποτελέσει ισχυρό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εφαρμόσει το πρόγραμμα και ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις.

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ παρατήρησε ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές και εκτιμά πως δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνον μια επί μέρους επιλογή αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός των διαφόρων παραγόντων και αύριο σε μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών θα συζητηθεί το αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας.

Ως προς την αρνητική στάση της Βρετανίας στο θέμα της χρηματοδότησης-γέφυρα ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει, αν, όπως σημείωσε, θέλουμε να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε την Ενωμένη Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Φτάνει κάποια στιγμή που ένας ηγέτης βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας

Θύελλα αντιδράσεων από Γερμανούς πολιτικούς κατά του Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ