Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες – Η απάντηση του Σταθάκη στο Bloomberg

Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, «το οποίο θα συμβεί, μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» της Ελλάδας με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο άρσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπουργός είπε ότι αυτό θα συμβεί «πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, καθώς η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός είπε ότι το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα έχει λιγότερη λιτότητα, καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται με αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Σταθάκης: Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια πολιτικού διαλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ