Σταθάκης: Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει δραστικές περικοπές – ΒΙΝΤΕΟ

Η συμφωνία θα έχει μεταβατική χρηματοδότηση για τον επόμενο ενάμιση μήνα, μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, το οποίο θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι ο ELA, θα απελευθερωθεί μόλις ψηφιστεί η συμφωνία, από τα κοινοβούλια.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης, σχολιάζοντας την συμφωνία, υπογράμμισε ότι μπορεί να έχει υφεσιακά  μέτρα, ωστόσο δεν περιλαμβάνει δραστικές περικοπές όπως είχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, διευκρινίζοντας ότι η τωρινή συμφωνία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη και ασφάλεια.

Αναφερόμενος, στην ταμείο ακίνητης περιουσίας, ο υπουργός Οικονομίας, επισήμανε ότι θα αποτελεί την εγγύηση για τον υψηλό δανεισμό των 82 δις. ευρώ που δέχτηκε η χώρα και ότι στο ταμείο θα μπαίνουν τα ακίνητα που είναι ώριμα για αποκρατικοποίηση.

«Εμείς φτάσαμε ως εδώ, παρά τις διαφορετικές απόψεις μας, ταγμένοι όμως στην ιδέα ότι θα κρατήσουμε τη χώρα εντός του ευρώ», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης, στο ερώτημα αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσουν στην βουλή αυτή τη συμφωνία, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι η ώρα για να γίνει άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας, σχολιάζοντας την ρευστότητα στις τράπεζες, συμπλήρωσε ότι η συμφωνία, προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Βαρουφάκη για το Grexit 

Παρατείνεται η τραπεζική αργία – Δείτε την υπουργική απόφαση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ