Σέλινγκ: Εκταμίευση μόνο αν η Ελλάδα κάνει όλα όσα υποσχέθηκε – ΒΙΝΤΕΟ

“Είμαι περίπου πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει πόσο σοβαρή είναι κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατ’ επέκταση θα ανταποκριθεί” δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

“Ένα 98% αυτού που επικυρώθηκε είναι στοιχεία που παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών” είπε ο Σέλινγκ. “Το θέμα είναι αν όλα αυτά που αποφασίστηκαν τώρα, πως θα μπορούν να υλοποιηθούν και αν τα κοινοβούλια θα μπορέσουν να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση” “Η εκταμίευση θα γίνει μόνο αν η Ελλάδα κάνει όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκε” τόνισε ο Σέλινγκ.

“Νομίζω ότι η διάρθρωση και η δομή των μέτρων είναι πολύ καλύτερες. Είναι εμπροσθοβαρή τα μέτρα. Για αυτό και τώρα είμαι πολύ πιο πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν σοβαρά. Υπήρχε ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος. Η Ελλάδα πολλές φορές μας παρουσίασε έγγραφα με τα οποία δεν έκανε τίποτα, τα παρουσίαζε ποτέ δεν τα υλοποίησε. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει. Θέλω να ελπίζω ότι στο τρίτο μνημόνιο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σωστά” είπε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι Grexit δεν υπάρχει.

“Το ουσιαστικό σημείο είναι ότι η Ελλάδα τώρα πρέπει να παίξει, να μας προσφέρει. Εάν το κάνει θα μπορέσουμε κι εμείς να ανταποκριθούμε. Τότε θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση για αυτό το τρίτο μνημόνιο. Είμαι περίπου πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει πόσο σοβαρή είναι κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατ’ επέκταση θα ανταποκριθεί”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Μινχάου-FT: Η ταπεινωτική ήττα Τσίπρα διαλύει την ευρωζώνη που ξέραμε

Αμφισβητεί η S&P το στόχο των 50 δισ. για ιδιωτικοποιήσεις

Στουμπ για χρηματοδότηση: Πιστεύω θα βρεθεί μια λύση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ