Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν 25 δισ. για τις τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ

«Συμφωνήσαμε επί πολλών ζητημάτων, έξτρα προσπάθεια από πολλές πλευρές. Υπήρξαν και πολλά μεγάλα ανοιχτά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν», τόνισε αρχικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε πολλά ζητήματα ώστε να θέσουμε και πάλι σε σωστή τροχιά την Ελλάδα. Στο κείμενο της συμφωνίας κάποια από τα σημεία έχουν έρθει σε πρωτύτερο επίπεδο ώστε το ελληνικό κοινοβούλιο να μπορέσει να νομοθετήσει σε πολλά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε:

«Αυτή η συμφωνία αναφέρει ότι θα υπάρξει ένα ταμείο που θα ιδρυθεί, όπου θα γίνει η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και θα υπάρξει ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Θα χρειαστούν 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε: «από την Ελληνική πλευρά, θα υπάρξει νομοθεσία τόσο στο σύνολο της συμφωνίας αλλά και ως προς τα πρώτα προαπαιτούμενα. Αφού γίνει αυτό, τότε θα υπάρξει ένα Eurogroup και αυτό θα εκκινήσει τις διαδικασίες στα υπόλοιπα κοινοβούλια. Αφού τα θέματα αυτά θα έχουν αντιμετωπιθσεί και σε επίπεδο κοινοβουλίων θα έχουμε μία επίσημη απόφαση και θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις. Αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να φτάσουμε και στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου να έχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά στην ελληνική Βουλή, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να ληφθεί η εντολή».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαιώνει τη συμφωνία ο Τουσκ – ΤΩΡΑ

Γιούνκερ: Ήταν μια επίπονη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Άλμα στο ευρώ μαζί με ομόλογα και μετοχές μετά το deal

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ