Ποιους αποκαλεί ο Μοσκοβισί “ιεροκήρυκες” και “πυρομανείς”

“Aρνούμαστε τις επιλογές των ιεροκηρύκων και των πυρομανών” είναι ο τίτλος του άρθρου του Πιερ Μοσκοβισί που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

Προς το τέλος του άρθρου ο κ. Μοσκοβισί, σημειώνει λοιπόν ότι  υπάρχουν “εκείνοι που θέλουν να κάνουν την ελληνική περίπτωση ένα πεδίο δοκιμών για την οικονομική και δημοσιονομική ανευθυνότητα”.

“Ξεχνούν ότι υπάρχουν 19 δημοκρατίες της ζώνης του ευρώ και όχι μία, πιστεύουν ότι, σε αντίθεση με όλη την πραγματικότητα, η συστηματική παραβίαση των κανόνων είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός κοινού πολιτικού και οικονομικού σχεδίου. Τους ζητώ να πάνε να δουν τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου ισχυρίζονται ότι μιλούν, και που εύχεται διακαώς, γνωρίζοντας τους κινδύνους ενός Grexit, μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του, για να παραμείνει στην ευρωζώνη, χωρίς λιτότητα, αλλά με πραγματικές προοπτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη” αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί και καταλήγει:

“Οι ιεροκήρυκες και οι εμπρηστές. Υπάρχουν εκείνοι που μπορούν ή θέλουν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία, την οποία, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εύχονται, παρά την ενόχληση ή τα ζητήματα.  Η συλλογική μας ευθύνη είναι να βρούμε, αυτή την Κυριακή, μια καλή συμφωνία, η οποία να διατηρεί, με ακεραιότητα και μη αναστρεψιμότητα του ευρώ, τη δύναμη του ευρωπαϊκού σχεδίου”.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στρίμωξαν τον Σόιμπλε με την ερώτηση για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σόιμπλε στον Λιου: Σώστε εσείς την Ελλάδα να σώσει η Γερμανία το Πουέρτο Ρίκο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ