Το tweet του Βαρουφάκη για το “ΟΧΙ” του Σάντερς των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Το άρθρο του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατών στις ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, που εξηγεί γιατί το «ΟΧΙ» αξίζει θετική ψήφο προβάλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γερουσιαστής επιτέθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις ευρωπαϊκές αρχές για την εφαρμογή υπερβολικών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για τις πληρωμές του χρέους της χώρας.

«Είναι απαράδεκτο ότι το ΔΝΤ και οι πολιτικοί στην ευρωζώνη αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση σε ένα λογικό σχέδιο για τη βελτίωση της οικονομίας και την αποπληρωμή του χρέους», σημειώνει στην Huffington Post.

«Σε μια εποχή δραματικής ανισότητας του πλούτου, οι συντάξεις των ανθρώπων στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω για να ξοφλήσουν κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες και πλουσιότερες χρηματιστηριακά fund στον κόσμο».

Ο Σάντερς, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, δήλωσε σε εκδήλωση στο Βερμόντ με την οποία εγκαινίασε την εκστρατεία του, ότι είναι υποψήφιος για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των αμερικανών ψηφοφόρων, οι οποίοι έχουν κουραστεί από το “στημένο” σύστημα.

Ο 73χρονος Σάντερς, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστής και κατέβηκε την άνοιξη απέναντι στο φαβορί, τη Χίλαρι Κλίντον, διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές του 2016, προειδοποιεί επί σειρά ετών για το διευρυνόμενο οικονομικό χάσμα στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι “εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι” διαχειρίζονται ένα σύστημα το οποίο ευνοεί τους πλούσιους εις βάρος του μεγάλου αριθμού πολιτών που ανήκουν στην εργατική τάξη και φτωχών πολιτών.

“Το 99% όλου του νέου εισοδήματος που παράγεται σε αυτή τη χώρα πηγαίνει στο 1% των πλουσιότερων”, δήλωσε τον περασμένο μήνα.

«Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θέλουν μια θεμελιώδη αλλαγή προκειμένου η κυβέρνηση να υπηρετεί τους απλούς Αμερικανούς και όχι μόνο τους δισεκατομμυριούχους», δήλωνε ο Σάντερς στην εφημερίδα USA Today. 

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Ντάισελμπλουμ είχε απειλήσει προ 5 μηνών με capital controls

Reuters: Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ