Έκκληση του Σουλτς στην ελληνική πλευρά: Ελάτε πίσω στις Βρυξέλλες – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση προς την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στις Βρυξέλλες απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Κάνω μία έκκληση ιδιαίτερα στην ελληνική πλευρά: Ελάτε πίσω στις Βρυξέλλες, ελάτε μαζί μας, να σκεφτούμε πως μπορούμε να συνδυάσουμε την εκπνοή του προγράμματος με την αναγκαία καθυστέρηση ενόψει του δημοψηφίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

«Ο κ. Τσίπρας και εγώ μιλήσαμε για την πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος και του είπα ότι αυτό δεν είναι στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Του συστήνω να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει ποια είναι τα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να θέσει και πως μπορούν να ολοκληρωθούν τα έγγραφα τα οποία είχαν μείνει εκκρεμή το Σάββατο» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και συνέχισε:

«Το πρόγραμμα λήγει Τρίτη βράδυ. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το ποσό Τρίτη βράδυ, τότε έχουμε μείζον πρόβλημα. Και τώρα έχουμε και το δημοψήφισμα. Θα πρέπει να συνδυάσουμε δύο πράγματα, την εκπνοή του προγράμματος από τη μία και την καθυστέρηση για το δημοψήφισμα από την άλλη».

«Σε κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο για να γεφυρώσουμε αυτό το διάστημα. Αν μου θέσετε το ερώτημα αν έχω συγκεκριμένη πρόταση θα πω, όχι ακόμα. Για τον λόγο αυτό όμως κάνω μία έκκληση ιδιαίτερα στην ελληνική πλευρά : Ελάτε πίσω στις Βρυξέλλες, ελάτε μαζί μας, να σκεφτούμε πως μπορούμε να συνδυάσουμε την εκπνοή του προγράμματος με την αναγκαία καθυστέρηση ενόψει του δημοψηφίσματος», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Ρέντσι: Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι ευρώ ή δραχμή

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

Μέρκελ: Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση – ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ