Μήνυμα του Ντάισελμπλουμ στο Μαξίμου: Ας το ξανασκεφτούν – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις και οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τεχνική βοήθεια είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου μετά τη δεύτερη συνάντηση του Eurogroup χωρίς τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκη.

«Η εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα χωρίς προοπτική παράτασης σημαίνει ότι η Αθήνα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις. Το Eurogroup θα πάρει μέτρα για την κατάσταση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Συζητήσαμε την ισχυρή αποφασιστικότητα να ενισχύσουμε την Ευρωζώνη. Με όλα τα μέσα θα διατηρήσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Είμαστε σε ισχυρότερη κατάσταση από όσο ήμασταν πριν την κρίση», ανέφερε.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Δεν έφυγαν οι θεσμοί χθες, αλλά η Ελλάδα. Δεν είπαμε εμείς ότι οι συνομιλίες έληξαν, αλλά η Ελλάδα είπε ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι αξίζει ένα όχι. Πολλά μπορούν να συμβούν, σενάρια να επινοηθούν. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις», επισήμανε.

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης

Σόιμπλε: Κάναμε τα πάντα για την Ελλάδα – Η απογοήτευση είναι τεράστια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ