Αξιωματούχος Κομισιόν: Πάνω από 50% οι πιθανότητες συμφωνίας

Οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup του Σαββάτου υπερβαίνουν το 50% σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κομισιόν, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, είναι λιγότερο βέβαιο εάν το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την συμφωνία, πρόσθεσε. 

Ο αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι παρά την σκληροπυρηνική στάση των περισσότερων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν στη σύνοδο κορυφής την πολιτική βούληση, να κάνουν ένα βήμα για να έρθουν πιο κοντά στην ελληνική πλευρά.

“Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι πιθανόν να περιλαμβάνει την επαναδιατύπωση της δήλωσης του Νοεμβρίου του 2012 για το ελληνικό χρέος, με τη δέσμευση να υπάρχει ετοιμότητα να εξεταστεί η αναδιάταξη του χρέους” είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα πιθανώς δεν θα μπορέσει να καταβάλλει εγκαίρως τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ, σημειώνει.

“Για λίγες μέρες η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα κηρυχθεί ληξιπρόθεσμη, καθώς είναι τεχνικά αδύνατη η καταβολή της δόσης στις 30 Ιουνίου” τονίζει.

Η καθυστέρηση της αποπληρωμής προς το ΔΝΤ για λίγες μέρες δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου, σημειώνει, με την προϋπόθεση να υπάρχει καθαρή συμφωνία.  

χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης.

Reuters: Οι πιστωτές απέσυραν την πρόταση για ΦΠΑ 23% στα ξενοδοχεία

Τουσκ: Δεν πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό όταν λέμε ότι το παιχνίδι τελειώνει  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ