Σόιμπλε προς Βαρουφάκη: Δέξου την “πολύ γενναιόδωρη” πρότασή μας

Καθώς όλοι περιμένουν το κρίσιμο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, μέσω του εκπροσώπου του Μάρτιν Γέγκερ, δηλώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να… κινηθεί αναλόγως στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου.

Εναπόκειται στην Ελλάδα, σημείωσε, να αποδεχθεί την «πολύ γενναιόδωρη» προσφορά από τους πιστωτές. Σημείωσε επίσης πως ένα μέρος της ελληνικής συμφωνίας θα μπορούσε να είναι παράταση του προγράμματος.

Στόχος του Σαββάτου είναι η επίτευξη συμφωνίας. Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα να μείνει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι στο τραπέζι της συζήτησης  αναφέρει το Reuters. Αλλά η διευθέτηση του χρέους αποτελεί βασική προϋπόθεση για συμφωνία από τη μεριά της Αθήνας. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως καμιά στήριξη δεν θα είναι πλήρης αν υπάρξει αδιέξοδο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου χρέους.

«Συζητούμε για ένα συνολικό πακέτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γιέγκερ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, και τόνισε ότι στόχος του αυριανού Eurogroup είναι η εξεύρεση λύσης, αλλά λείπει ένα βασικό συστατικό, η διάθεση της ελληνικής πλευράς να συμφωνήσει με τις προτάσεις των θεσμών.

«Μόνο τότε θα υπάρξει λύση, αν η ελληνική κυβέρνηση κινηθεί προς τους θεσμούς και δεχθεί την γενναιόδωρη προσφορά τους», δήλωσε ο Γιέγκερ και αναφέρθηκε στην απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξουν προαπαιτούμενα ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση.

Τόσο ο κ. Γιέγκερ όσο και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς δήλωσαν ότι το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισαν ότι «ο χρόνος πιέζει». «Το Σάββατο είναι η αποφασιστική μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βιρτς.

 

Δείτε επίσης:

Financial Times: Τελεσίγραφο στην Αθήνα για συμφωνία ή “Σχέδιο B'”

Βαρουφάκης: Έχουμε υπερβεί εαυτόν – Δεν δεχόμαστε μη βιώσιμη λύση

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ