Νέα υποχώρηση στο χρηματιστήριο… από Βρυξέλλες

Νέα πτώση στο χρηματιστήριο καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με τις ηγεσίες των θεσμών πριν το Eurogroup για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής.

Η νέα εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τις δηλώσεις Τσίπρα με αιχμές κατά του ΔΝΤ προκαλούν αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα.

Μετά και τις χθεσινές ρευστοποιήσεις οι απώλειες συνεχίζονται μετά τα υψηλά κέρδη που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 15,66%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 πέφτει στις 771 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,2%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,4%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%, με τις τράπεζες να χάνουν περισσότερο, 2,4%.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά το νέο αδιέξοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις, καθώς και σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 22,4% από 21,133% χθες, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου είναι στο 16%, από 14,939% χθες Τετάρτη, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 11,05%, από 10,556% χθες, η απόδοση του ελληνικού 15ετούς ομολόγου κινείται στο 9,743% .

 

Δείτε επίσης

Η αβεβαιότητα στις Βρυξέλλες ρίχνει τα ευρω-χρηματιστήρια

Βρυξέλλες: Εποικοδομητικές οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων

Bloomberg: Πλησιάζει ξανά στη χρεοκοπία η Ελλάδα – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ