Λαγκάρντ: Λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Την προοπτική συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την Ελλάδα και το γεγονός ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίζει «θετικά» την κατάθεση των νέων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, το οποίο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση αργά χθες το απόγευμα, με σκοπό να το ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα.

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ πραγματοποιήθηκε στις 5.45 μμ ώρα Ουάσιγκτον, διαμέσου τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά το πέρας των διαδοχικών της συναντήσεων τους με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους από την ΕΚΤ και το Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Θανάση Τσίτσας στο Real fm 97.8, η Kριστίν Λαγκάρντ στην ενημέρωση της είπε ότι:

1) οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης “φαίνονται θετικές” και ότι “υπάρχουν πολλά πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση”

2) “έχει γίνει μεγάλη σύγκλιση στα νούμερα” και

3) “υπάρχουν ορισμένα μέτρα που δεν είναι εξειδικευμένα” και αναμένει σήμερα Τρίτη να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία τους γιατί πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν και να αποσαφηνιστούν.

Η επικεφαλής του Ταμείου είπε ότι «το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους συζητήθηκε, «έχει τεθεί στο τραπέζι», αλλά η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι είναι νωρίς να παρθεί μια τελική απόφαση.

Αναφερόμενη τέλος,  στον τρόπο αποπληρωμής είπε ότι την ταμειακή διευκόλυνση θα την αναλάβουν η ΕΚΤ και ο ΕSM. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, απέφυγε να προσδιορίσει τον ρόλο που θα έχει ο Οργανισμός στο μέλλον ενώ αναφερόμενη στο σενάριο να γίνει εξαγορά μέσω του EFSF του μέρους του δανείου που έχει ήδη δοθεί προς την Ελλάδα από το ΔΝΤ και η «ακύρωση» του υπολοίπου που μένει να εκταμιευθεί μέχρι το 2016, ανέφερε ότι την πρόταση έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά αλλά δεν έχει ακόμα συζητηθεί.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει μια θετική έκβαση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ