Τουσκ: Η ελληνική πρόταση έκανε ένα ουσιαστικό βήμα – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ελληνική πρόταση έκανε ένα ουσιαστικό βήμα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής προσθέτοντας ότι «όπως έδειξαν οι τελευταίες ώρες όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θέλουν να βρουν μία λύση».

«Ζήτησα να υπάρξει αυτή η Σύνοδος Κορυφής ώστε να ξεκαθαρίσουμε κάποια από τα θέματα και να συζητήσουμε και τα χειρότερα σενάρια που θα ήταν ένα πιθανό Grexit. Θα ήθελα να δώσω ένα νέο δυναμισμό στις διαπραγματεύσεις οι οποίες αρχίζουν να κινούνται για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Τουσκ.

«Ήθελα να διασφαλίσω το γεγονός ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα και συζητούμε επί του ιδίου πράγματος και έχουμε καταλάβει τα ίδια πράγματα ακριβώς. Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Όπως έδειξαν οι τελευταίες ώρες όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θέλουν να βρουν μία λύση. Η νέα ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς είναι ένα θετικό βήμα διότι όπως μας είπε η πρώτη αρχική αποτίμηση των θεσμών βοηθά αλλά θα υπάρξει περαιτέρω αποτίμηση τις επόμενες μέρες».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Τις επόμενες ώρες έχουμε πολλή δουλειά

Λαγκάρντ: Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει μια θετική έκβαση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ