Λαγκάρντ: Αν υπάρχουν καλές προτάσεις είμαστε έτοιμοι να τις εξετάσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

«Αν υπάρχουν καλές προτάσεις που μπορούν να επιφέρουν απτές και καλές λύσεις βεβαίως είμαστε έτοιμοι να τις εξετάσουμε» ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι για συζήτηση, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Για εμάς, αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη είναι να υπάρχει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα. Αυτή είναι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στα κράτη – μέλη, απέναντι στη διεθνή κοινότητα, διότι σε ότι αφορά το ΔΝΤ εκπροσωπούνται πάρα πολλά κράτη», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να υπάρχει και ευελιξία.  Αν υπάρχουν καλές προτάσεις που μπορούν να επιφέρουν απτές και καλές λύσεις βεβαίως είμαστε έτοιμοι να τις εξετάσουμε. Άρα θα πρέπει να είμαστε και αξιόπιστοι και ευέλικτοι».

«Η αρχή σε ότι αφορά το ΔΝΤ  είναι να υπάρχουν προγράμματα αξιόπιστα και αντίστοιχα δέσμευση απέναντι σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Όμως είμαστε και ευέλικτοι. Όταν δηλαδή μία χώρα έχει προτάξει σοβαρά σχέδια επί των μεταρρυθμίσεων είμαστε πάντα έτοιμοι να τα εξετάσουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα προτάξουν ως πρόταση» κατέληξε. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης.

Μοσκοβισί: Θέλουμε να αποφύγουμε ένα Βατερλό – ΒΙΝΤΕΟ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάτι από όσα έχει δεσμευτεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ