Τι συμφώνησαν Βαρουφάκης – Γκουρία

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, ο κ. Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης «συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ύστερα από αίτημα της Ελλάδας την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της».

«Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει ο ΟΟΣΑ και προσθέτει:

«Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

 

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο Βαρουφάκης για τον Στουρνάρα – ΒΙΝΤΕΟ

O Bαρουφάκης απαντά γιατί έκατσε στο πάτωμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ