Telegraph: Η Αθήνα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν οι δανειστές απαιτήσουν έλεγχο κεφαλαίων

Δεν αποκλείεται ακόμα και προσφυγή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να προστατευθεί από ενδεχόμενες κινήσεις των δανειστών για αναγκαστική επιβολή ελέγχου κεφαλαίων, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα στην Telegraph.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που επικαλείται η Süddeutsche Zeitung το οποίο προβλέπει σενάριο σοκ, για ειδικό νόμο που θα απαιτήσουν από την Ελλάδα οι δανειστές  εάν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup την Πέμπτη.

 

Το σενάριο λέει μάλιστα πως εφόσον η Αθήνα αρνηθεί αυτή την προοπτική, θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης, κάτι που θα οδηγούσε σε Grexit.

«Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει επιβολή «ασφαλιστικών μέτρων» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να εμποδίσει τους δανειστές και τους θεσμούς να δράσουν παραβιάζοντας τα δικαιώματα της Ελλάδας τα οποία προβλέπουν οι Συνθήκες. Κάτι τέτοιο θα ήταν κίνηση πρωτοφανής και θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση».

 

Δείτε επίσης

Financial Times: Πιο κοντά οι έλεγχοι κεφαλαίων στην Αθήνα

Telegraph: Δείτε σε 51 δευτερόλεπτα τι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ