Guardian: Αλλού πατά η Ελλάδα… αλλού βρίσκονται οι δανειστές

Το δράμα της μάχης στην Ελλάδα για να κρατηθεί μακριά από τη στάση πληρωμών, τη χρεοκοπία, γίνεται όλο και πιο σκοτεινό καθώς ο χρόνος τελειώνει, αναφέρει ο Guardian.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν βγει ξινές με τις πολιτικές των άκρων και των συμβιβασμών να εναλλάσονται, καθώς οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των κεφαλαίων «διάσωσης» που χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα χτυπούν διαρκώς πάνω σε πάνω ανάμεσα στους εκβιασμούς και τις πιέσεις για «μεταρρυθμίσεις.

«Είναι σαν να δουλεύουν αυτοί στο Excel και εμείς να δουλεύουμε στο Word», είπε ένας αξιωματούχος κοντά στις διαπραγματεύσεις. «Φαίνεται να μην υπάρχει σύγκλιση απόψεων».

Το Σάββατο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, ανταπάντησε στις σκληρές δηλώσεις που ακολούθησαν την αποτυχία των διαπραγματεύσεων την προηγούμενη Πέμπτη, λέγοντας στο Radio 4 ότι δεν πιστεύει πως «οποιοσδήποτε συνετός  γραφειοκράτης ή πολιτικός στην Ευρώπη», εξετάζει σοβαρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Ο λόγος που δεν υπογράφουμε ό,τι μας έχουν φέρει είναι επειδή αποτελούν άλλη μια εκδοχή από τις αποτυχημένες προτάσεις του παρελθόντος», τόνισε.

 

Δείτε επίσης:

Ο “Βρόμικος Χάρι” το 44αρι και η μάχη ΔΝΤ – Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Bloomberg View: Η Αθήνα από την φάρσα… στην τραγωδία

FAZ: Αλάρμ Γιούνκερ σε Τσίπρα για Grexit ενόψει του Eurogroup

Bloomberg: Πίεση για deal Ελλάδας – δανειστών πριν τη Δευτέρα

FAZ: Πώς το ΔΝΤ τορπίλισε τη συμφωνία και εξόργισε τον Γιούνκερ

FT: Τσίπρας-Βαρουφάκης Λένιν-Τρότσκι και το τέλος στον πόλεμο και το χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ