Ο “Βρόμικος Χάρι” το 44αρι και η μάχη ΔΝΤ – Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις ατάκες του Κλίντ Ιστγουντ στην ταινία «Bρόμικος Χάρι» θυμήθηκε ο αρθρογράφος του Guardian Λάρι Έλιοτ για να περιγράψει το «ξύλο» ανάμεσα στους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, μετά την αποχώρηση της διαπραγματευτικής ομάδας του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις.

Το ΔΝΤ παρουσιάζει ότι ε΄χει κάνει τα πάντα και πως έχει φτάει στα όριά του τόσο με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ομαδοποιήσει τις δόσεις του Ιουνίου όσο και με την απροθυμία της να παραβεί τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές σε συντάξεις και εργασιακά.

Έχουν φτάσει στα όρια τους βλέποντας τον Τσίπρα να συμπεριφέρεται λες και κρατάει ένα 44άρι και είναι αυτοί που απειλούν να τραβήξουν τη σκανδάλη, γράφει στο Guardian.

«Το μήνυμα του ΔΝΤ ήταν σύντομο και σκληρό», λέει ο αρθρογράφος  και παράλληλα σημειώνει πως υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές της Ελλάδας με τους πιστωτές της ενώ δεν υπήρξε καμία πρόοδος στον περιορισμό τους τονίζοντας μάλιστα πως οι δύο πλευρές βρίσκονται μακριά από μία συμφωνία.

Παράλληλα ο αρθρογράφος σημειώνει: Έτσι τώρα το ΔΝΤ στρέφει το όπλο στο κεφάλι του Τσίπρα. Πρόκειται για μία καθοριστική στιγμή αφού οι δανειστές δίνουν τελεσίγραφο στην Αθήνα – take it or leave it- και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το εννοεί.

Σύμφωνα με το άρθρο η  Αθήνα έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί πιστεύει ότι η Ευρώπη δεν θα την οδηγήσει εκτός ευρώ μιας και αυτό θα ήταν εμπόδιο για το μέλλον της Ευρωζώνης. Πίστεψε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συμβιβαστεί υπό τον φόβο ότι ένα Grexit θα έσπρωχνε τον Τσίπρα στον Πούτιν.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης:

Γκαλοπ ZDF: Τι πιστεύουν τώρα στη Γερμανία για το Grexit

Focus: Οργή Μέρκελ για την Ελλάδα. Στο τραπέζι πλέον το Grexit

Κοριτσάκι έδωσε λουλούδια στη βασίλισσα Ελισάβετ και έφαγε… σφαλιάρα – ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ