Διεθνή ΜΜΕ: Έρχεται ο “μπαμπούλας” στις 20 Ιουλίου ή…

Την 20η Ιουλίου βλέπουν ως ημερομηνία «κλειδί» για την Ελλάδα σειρά… σχολιαστές στα διεθνή ΜΜΕ και… αναλυτές σε επενδυτικές τράπεζες, σαν τη Goldman Sachs και τη UBS, μετά τη τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Είναι η μέρα της… κρίσης, λένε, που το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αποπληρώσει 3,5 δισ ευρώ στην ΕΚΤ.

Το ποσό των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως το τέλος της χρονιάς, εκτοξεύεται στα 25 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η ελληνική πλευρά δεν πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου και μετέφερε όλες τις δόσεις του Ιουνίου για το τέλος του μήνα, ενοποιημένες.

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα κυριαρχούν στην Ελλάδα μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στη χώρα να κάνει τις μεγάλες πληρωμές ύψους 6,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γράφει πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs.

Τα ίδια επαναλαμβάνουν τώρα σχολιαστές διεθνών ΜΜΕ σαν τον Πίτερ Σπίγκελ σήμερα στους Financial Times, αλλά κι άλλοι σε κάθε γωνιά της γης οι οποίοι επαναφέρουν τον μπαμπούλα, τον Αρμαγεδδών, της στάσης πληρωμών, της χρεοκοπίας, του Grexit… και πάει λέγοντας.

Σημειώνουν βέβαια πως ήδη υπάρχει μια προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 18 Ιουνίου, η οποία είναι πιθανό να κεντρίσει σύντομα την προσοχή των αγορών. Φαίνεται οι επιλογές της Ελλάδας να εξαντλούνται.

Οι εκβιασμοί για συμφωνία σπρώχνουν τώρα τις προθεσμίες προς τις 14 Ιουνίου, αφού την επομένη μέρα στις 15/6 συνεδριάζει το Euroworking Group και στις 18/6 το Eurogroup. Αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο και θέτουν ως ορόσημο της 20η Ιουλίου για τη μέρα της… κρίσης.

 

 

Δείτε επίσης:

Στα 25 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ως το τέλος του χρόνου

Le Monde: Σενάριο για “άλμα” σε τρίτο πακέτο βοήθειας στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ