Ολάντ: Τέλος Ιουνίου η τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα

Την ανάγκη να επισπεύσουν τις συνομιλίες τους η Ελλάδα και οι πιστωτές της, υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G7.

«Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να επισπεύσουν τις συνομιλίες τους για την επίτευξη μίας συμφωνίας πριν από το τέλος Ιουνίου, ώστε να αποφευχθούν αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι τεχνικές διαβουλεύσεις πρέπει να γίνουν τις επόμενες ώρες ή ημέρες ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε πολιτικό επίπεδο».

«Υπάρχει μία καταληκτική προθεσμία στο τέλος Ιουνίου. Αυτή είναι η τελευταία δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτε δεν μας σταματά από το να κινηθούμε ταχύτερα και θεωρώ ότι είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να κινηθεί ταχύτερα για να αποφύγει αμφιβολίες ή εικοτολογίες», επεσήμανε ο Φρανσουά Ολάντ και συνέχισε:

«Εάν θέλουμε – και όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι, είπαμε ότι θέλουμε – να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, πρέπει να κινηθούμε προς μία λύση σε ένα χρονικό πλαίσιο που δεν φθάνει (τόσο αργά) ως το τέλος Ιουνίου».

 

Πηγή: en.enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Όλοι στην G-7 επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Σόιμπλε – Βαρουφάκης: Διάσταση απόψεων σε φιλικό κλίμα

Στίγκλιτς: Ποιος κερδίζει στριμώχνοντας στον τοίχο την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ