Σταθάκης: Δεν θα χρειαστούν εκλογές

Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πιστωτές θα περάσει από τη Βουλή και η χώρα δεν θα χρειαστεί εκλογές εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Θεωρώ ότι η απόσταση γεφυρώνεται. Χρειάζεται ίσως ισχυρότερη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να βρούμε τη χρυσή τομή», είπε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκτίμησε πως η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή πιο εύκολα από ό, τι εκτιμούν οι αναλυτές και δεν θα χρειαστεί η προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες μέτρων οι οποίες εξ ορισμού δημιουργούν πολιτικά προβλήματα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει να εξασφαλίσει χαμηλά πλεονάσματα καθώς και τη διατήρηση των εργασιακών.

«Η κυβέρνηση επέλεξε μια στρατηγική η οποία μετατόπισε τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης σε κάποιο επίπεδο που είναι πιο συμβατό με το αποτέλεσμα των εκλογών», τόνισε ο κ. Σταθάκης

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η επίτευξη της συμφωνίας θα απελευθερώσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες μολονότι το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει από μόνο του αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Εφικτή μία συμφωνία σύντομα – ΒΙΝΤΕΟ

Καταργείται από το 2016 η θεμελίωση εξόδου με 25ετία στο Δημόσιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ