O Ντάισελμπλουμ ζητά την ψήφο του Βαρουφάκη στο Eurogroup

Ξανά υποψηφιότητα βάζει για την προεδρία του Eurogroup ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στάζοντας ταυτόχρονα πάλι φαρμάκι για την Ελλάδα, σε ομιλία του σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Η προθεσμία για υποψηφιότητες είναι έως την Τρίτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί στα μέλη του Euro Working Group και δημοσιεύει ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times.

O υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γ. Ντάισελμπλουμ διεκδικεί άλλα 2,5 χρόνια στην προεδρία του Eurogroup και πιθανός αντίπαλός του φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

Όπως γράφει ο Π. Σπίγκελ έχουν ήδη αρχίσει τα παρασκηνιακά παζάρια για τις ψήφους των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αφού χρειάζεται απλή πλειοψηφία για να εκλεγεί πρόεδρος στο Eurogroup.

Μαντέψτε ποιον θα ψηφίσει ο Γιάννης Βαρουφάκης…

Σκληρός ξανά ο Γερούν

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει δυσάρεστα μέτρα, δήλωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, εμφανίστηκε επικριτικός για τις πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων δεν εξαλείφει το πρόβλημα της Ελλάδας. Θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

«Δεν προβλέπεται συνάντηση Γιούνκερ – Τσίπρα πριν τη G7»

Πίτερ Σπίγκελ: Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο για τη μείωση του χρέους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ