Μήνυμα πως θα πρέπει να γίνει η πέμπτη αξιολόγηση στέλνει η Λαγκάρντ

Μήνυμα πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ΔΝΤ για την Ελλάδα. 

Μόλις προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον μετέβη από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο ΔΝΤ, όπου ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις. 

Στην ενημέρωση βέβαια για την Ελλάδα, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τους Ιταλούς, καθώς η αντικατάσταση Θάνου Κατσάμπα δεν έγινε ποτέ λόγω της “εμπλοκής” με την Έλενα Παναρίτη.

Σύμφωνα με το STAR, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι μια συμφωνία θα βασίζεται σε δύο κριτήρια:  στις μεταρρυθμίσεις που ζητά το Tαμείο από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, και στη βιωσιμότητα του χρέους.

Αξιωματούχος του Ταμείου άφησε να εννοηθεί ότι το πλαίσιο των προτάσεων που θα υποβληθεί στην Αθήνα, υιοθετεί τα όσα λεει το ΔΝΤ από τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Πρόκειται για  μέτρα έως 5 δισ ευρώ, βαθύ μαχαίρι στο συνταξιοδοτικό, ρήτρα επιβολής πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2015, υψηλότερο από αυτό που προτείνει η Αθήνα. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του STAR Δημήτρης Σουλτογιάννης, η πρόταση περιλαμβάνει όσα περιλαμβάνει η 5η αξιολόγηση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

“Είναι στο χέρι της Ελλάδος να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της” ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της η Λαγκάρντ.

 

Διαβάστε επίσης

Ολάντ: Απέχουμε μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα

Σόιμπλε: Με βάση την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, έχουμε ακόμα δρόμο…

Ντράγκι: Η ΕΚΤ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Αυτό είναι το σχέδιο των δανειστών για συμφωνία με την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ