Στο twitter η μείωση χρέους ως κλειδί για συμβιβασμό

Μια ρύθμιση στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αναδεικνύουν, στο twitter σχολιαστές στα διεθνή ΜΜΕ,  ως κλειδί για να υπάρξει συμβιβαστική συμφωνία που να μπορεί να δικαιολογεί μέτρα… light λιτότητας, όπως σημειώνουν, από την κυβέρνηση Τσίπρα στο εσωτεριό της χώρας και του κόμματος καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αριστερής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Φυσικά, πρώτα οι πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους», γράφει στο twitter ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον. «Πρώτος στόχος της συνάντησης του Βερολίνου ήταν να συμφωνήσουν μια κοινή θέση των πιστωτών για την Ελλάδα. Δεν είναι σαφές αν αυτό πέτυχε. Κλειδί αποτελεί μια δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους».

Ο Πολ Μέισον αρθρογράφος στο Channel 4 γράφει μια τηλεγραφική σύνοψη σε δυο tweet: «δεν προέκυψε κάποια πρόταση από Μέρκελ-Λαγκάρντ-Ντράγκι χθες το βράδυ. Οι δανειστές διαφωνούν εάν θα προτείνουν ελάφρυνση χρέους και αν ναι πόσο…  Ελλάδα:… απούσα πρόταση, σιγή σχολίων εντός ελληνικής κυβέρνησης, μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα είναι ανοιχτά αρνητική. Κρίσιμη είναι η κλίμακα ελάφρυνσης του χρέους …».

 

Δείτε επίσης

Handelsblatt: Το ελληνικό δράμα χρέους μπαίνει στην τελευταία φάση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ