Βαλαβάνη: Εντός 15ημέρου το νομοσχέδιο με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντικειμενικές αξίες θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο 15ήμερο, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας» ανέφερε στο ραδιοσταθμό Alpha.

Αναφορικά με τη νέα παράταση που δόθηκε για τη ρύθμιση φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο ξεκαθάρισε ότι είναι η τρίτη και η τελευταία παράταση ενώ σημείωσε ότι «οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 700 χιλιάδες και το ποσό που μπαίνει σε ρύθμιση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αν κλείσουν όλες οι αιτήσεις».

«Αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, συνέστησε στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων να κάνει μια αξιολόγηση των πολιτικών του Δημοσίου και να αποφεύγει τις κατασχέσεις όσο διάστημα τρέχει η ρύθμιση γιατί χάνονται αιτήσεις.

Είπε επίσης ότι και το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα για παράταση λίγων ημερών στη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για την αμνηστεία των καταθέσεων στο εξωτερικό, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων δεσμεύει και τις αντίστοιχες πράξεις και με τις υπόλοιπες χώρες.

«Θα σας πω μόνο για το εξωτερικό γιατί αυτό είναι καθαρό ζήτημα και δεν είναι θέμα της διαπραγμάτευσης, ότι η συμφωνία που έκλεισε με την Ελβετία δεσμεύει ουσιαστικά τις αντίστοιχες πράξεις και για όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό με την Ελβετία και διαφορετικό ποσοστό για τις υπόλοιπες χώρες. Η συμφωνία με την Ελβετία λέει ότι οι Ελβετικές τράπεζες στέλνουν μια επιστολή σε όλους τους Έλληνες που έχουν χρήματα στην Ελβετία, στην οποία τους καλούν να καταβάλλουν 15%» είπε χαρακτηριστικά.

Ηλεκτρονικοποίηση συναλλαγών κατά της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ

Επίσης, η κ. Βαλαβάνη που τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών ως μέσο καταπολέμησης φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της στην κυβέρνηση, σημείωσε: «Αν δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ταγμένο από τη στιγμή που βρέθηκα σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα, γιατί ηλεκτρική καρέκλα είναι αυτή η θέση, δεν θα δεχόμουν να αναλάβω αυτή τη θέση. Θέλω όταν φύγω να αφήσω ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα».

 

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελα Τσίπρα – Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ